Jedilni sladki krompir ‘Erato® Orange’ razvije s hranilnimi snovmi in z vitamini bogate gomolje, ki imajo aromatično oranžno meso in sijočo vijoličasto rdečo lupino.
Težki gomolji so debelušno ovalni in odličnega okusa. Odlično se ujema z jedmi s curryjem in se dobro dopolnjuje z drugo zelenjavo, kot je na primer grah, korenje, bučke ali melancani. Vendar je sladki krompir pravi hit tudi kot priloga k mesu ali ribi – na primer gratiniran, ali kot pire, ali močno začinjen, pečen na žaru. V številnih deželah sladki krompir še danes spada med najpomembnejša osnovna živila.
Bujno rastoče rastline dobro uspevajo tudi v posodah in v poletnih mesecih razvijejo podobno kot krompir velike gomolje, ki jih lahko jeseni poberemo in jih kar nekaj časa skladiščimo zaščitene pred zmrzaljo. Do takrat so njihovi viseči ali pokrovni poganjki s svojimi močno zelenimi listi dekorativni okras.