Sorta sladkega krompirja, ki ima s svojo vijolično lupino in belim mesom poseben videz med sortami. Imenujemo ga tudi japonski sladek krompir. Je odlične kvalitete in okusa. V kulinariki ga lahko pripravimo in uporabimo na najrazličnejše načine.
Gomolji sladkega krompirja so bogati z ogljikovimi hidrati, beta karotenom, vitaminom C, B6 in E. Sladki krompir sadimo, ko se tla ogrejejo na 10° C. Pri nas ga je priporočeno saditi v drugi polovici meseca maja.
Pridelek pobiramo jeseni, ko listje porumeni in sicer odvisno od rastne dobe sorte (od avgusta do oktobra). Zrelost se lahko določi tudi s prerezom vreže, če se ob prerezu izloči bel gost sok, je sladki krompir primeren za pobiranje. Prvi teden po spravilu ga hranimo na temperaturi 25° C, nato znižamo temperaturo za 10° C in ga skladiščimo do 6 mesecev. Toplotna obdelava sladkega krompirja je precej krajša kot navadnem krompirju.