Sibirska borovnica (haskap) ‘Blue Velvet’

6,90za 1 kos

  • Lonicera caerulea var. kamtschatica
  • plodovi so veliki 1-1,5cm
  • odporna na mraz in poletno pripeko
  • ne potrebuje kislih tal
  • pozna sorta, ki zori od maja do junija

Availability: Na zalogi

Šifra: JA-024-1-1 Kategorija: Oznake: , , ,

RASTLINA ZA DARILO OB PREVZEMU NA VRTNARIJI ALI NAKUPU NA VRTNARIJI NAD 50 €


Haskap jagoda je izredno odporna in nezahtevna rastlina. Je trajna grmovnica, ki zraste do 2 m visoko. Njeno ime je rahlo zavajajoče, saj si s klasičnimi in ameriškimi borovnicami ni v sorodu. Grmi jagod haskap v naravi uspevajo v Rusiji, na Kitajskem in na Japonskem otoku Hokaido. Uspevajo v  navadni vrtni zemlji.

Cvetijo zelo zgodaj, marca, z rumenimi cvetovi, plodovi pa zorijo od maja do junija. Pri nekaterih sortah sta za oprašitev potrebni vsaj dve različni sorti jagod haskap, obstajajo pa tudi samooplodne sorte.  Polna rodnost nastopi v četrtem ali petem letu sadike.

Plodovi sibirskih borovnic so podolgovate oblike in so precej kisli, njihova velikost se od sorte do sorte zelo razlikuje. Plodovi so primerni za predelavo in sveže uživanje.

Sibirske borovnice ‘Blue Velvet’ (Vaccinium corymbosum ‘Blue Velvet’) so odlična izbira za vaš vrt. Ta sorta navdušuje s svojimi sočnimi, temno modrimi plodovi, ki so bogati z antioksidanti in vitamini. Sorta ‘Blue Velvet’ je znana po svojih velikih, sladkih jagodah, ki so primerne tako za svežo porabo kot za pripravo različnih jedi, marmelad, sokov in sladic.

Spada med pozne sorte, ki zorijo od sredine maja do junija, v isto skupino kot sorti Giant’s Heart in Blue Treasure.

 

 

Vrsta

ostalo jagodičevje

Višina rasti

visoka

Način rasti

grmičasta

Čas cvetenja

april

Čas obiranja

avgust, julij

Barva plodov

modra

Velikost plodov

veliki

Morda vam bo prav tako všeč…