Vrtnica čajevka ‘Grande amore’

4,90za 1 kos

  • Rosa hybrida ‘Grande Amore’
  • vrtnica čajevka
  • veliki bogati cvetovi
  • intenziven rdeč odtenek
  • močna in odporna rast
  • očarljiv vonj

Availability: Na zalogi

Šifra: VRT-1 Kategorija:

RASTLINA ZA DARILO OB PREVZEMU NA VRTNARIJI ALI NAKUPU NA VRTNARIJI NAD 50 €


Vrtnice čajevke (Rosa × grandiflora) so hibridne vrtnice, ki so priljubljene zaradi svojih velikih, običajno dišečih cvetov in elegantne rasti. Značilnost vrtnic čajevk je dolga in ponavljajoča se cvetenja med rastno sezono, kar jih naredi za priljubljeno izbiro v vrtnarstvu in cvetličarstvu.

Cvetovi vrtnic čajevk so srednje do velike velikosti. Njihova barvna paleta sega od nežnih pastelnih odtenkov do živahnih barv, kar omogoča veliko možnosti za vrtnarske aranžmaje in dekoracije. Poleg svoje estetske vrednosti imajo vrtnice čajevke tudi zdravilne lastnosti, saj se njihovi cvetovi pogosto uporabljajo v tradicionalni medicini zaradi svojih protivnetnih in pomirjevalnih učinkov. Z dolgo zgodovino kultivacije in široko paleto sort, vrtnice čajevke ostajajo ena najbolj cenjenih in ljubljenih vrtnic v svetu vrtnarjenja.

Sorta Grande amore ima pokončno grmasto rast. V višino zraste do 80cm. Slovi po svojih izjemno velikih cvetovih, ki so polni in bogati ter privlačno dišeči. Intenziven rdeč odtenek izstopa in prinaša močno vizualno privlačnost v vsakem vrtu ali cvetličnem aranžmaju. Grande Amore je znana po svoji sposobnosti ponovnega cvetenja zato lahko uživate v njenih čudovitih cvetovih večkrat v letu. 

Najboljši čas za sajenje vrtnic je zgodnja pomlad ali pozna jesen.

Obrezujemo jih odvisno od bujnosti posamezne sorte. Bujneje ko raste, manj jo režemo, da jo tako nekoliko umirimo v rasti. Slabo rastoče sorte obrežemo na dve do tri očesa, da spodbudimo njihovo rast.

Vrsta

vrtnice

Barva cvetov

rdeča

Značilnost in uporabnost

cvetoča

Morda vam bo prav tako všeč…