Pampaška trava ‘Evita’

7,90za 1 kos

  • Cortaderia selloana ‘Evita’
  • Eleganten videz: Cortaderia selloana ‘Evita’ odlikuje elegantno pokončno rast in bogati beli socvetji, ki pritegnejo pozornost v vsakem vrtu.
  • Visoka rast: Ta sorta pampaške trave doseže impresivno višino, kar jo naredi za odlično izbiro za dodajanje višine in strukture v vrtovih ali parkih.
  • Pokončna struktura: “Evita” ima močne in pokončne cvetne stebla, ki stojijo vzravnano in ponosno, kar dopolnjuje njen eleganten videz.
  • Puhasta socvetja: Bela socvetja te sorte so dolga, puhasta in polna, kar ustvarja mehak in privlačen videz.
  • Enostavna nega: “Evita” zahteva minimalno vzdrževanje, redno zalivanje in občasno odstranjevanje odmrlih listov za ohranjanje čistega videza.
  • Odpornost: Ta sorta je običajno precej odporna na škodljivce in bolezni ter se dobro prilagaja različnim vremenskim pogojem.
  • Uporabnost: Cvetovi “Evite” so priljubljeni za uporabo v suhih cvetličnih aranžmajih ali kot osrednji del v vrtovih, ki želijo dodati višino in teksturo.

Pakirano po 1 sadika!

Availability: Na zalogi

Šifra: EN-025-1-1-2 Kategorija: Oznake: , ,

RASTLINA ZA DARILO OB PREVZEMU NA VRTNARIJI ALI NAKUPU NA VRTNARIJI NAD 50 €


“Cortaderia selloana ‘Evita'” je sorta pampaške trave, ki je znana po svojem elegantnem videzu in bogatih belih socvetjih. Ta sorta je priljubljena zaradi svojih visokih in pokončnih cvetnih stebel ter dolgih, puhastih socvetij, ki ustvarjajo impresivno pokrajino v vrtovih ali parkih. Gojenje “Evite” je podobno kot pri drugih sortah pampaške trave, zahteva sončno lego in dobro odcedna tla. Nega vključuje redno zalivanje in občasno odstranjevanje odmrlih listov za ohranjanje čistega videza rastline. Cvetovi “Evite” so priljubljeni za uporabo v suhih cvetličnih aranžmajih ali kot osrednji del v vrtovih za dodajanje višine in teksture.

 

Višina rasti

srednje visoka

Koliko letne

trajnice

Uporabnost rastlin

za balkone in gredice

Pakiranje

lonček p10

Vrsta

okrasna trava

Morda vam bo prav tako všeč…