Sorta oranžnega sladkega krompirja ima velike podolgovate gomolje. Lupina je rdečkaste barve, meso je izrazito oranžne barve, sladkega in polnega okusa. Gomolji dozorijo po treh mesecih, odporni so na pokanje.
Gomolji sladkega krompirja so bogati z ogljikovimi hidrati, beta karotenom, vitaminom C, B6 in E. Sladki krompir sadimo, ko se tla ogrejejo na 10° C. Pri nas ga je priporočeno saditi v drugi polovici meseca maja. Pridelek pobiramo jeseni, ko listje porumeni in sicer odvisno od rastne dobe sorte (od avgusta do oktobra). Zrelost se lahko določi tudi s prerezom vreže, če se ob prerezu izloči bel gost sok, je sladki krompir primeren za pobiranje.
Prvi teden po spravilu ga hranimo na temperaturi 25° C, nato znižamo temperaturo za 10° C in ga skladiščimo do 6 mesecev. Toplotna obdelava sladkega krompirja je precej krajša kot navadnem krompirju.