Ameriški slamnik Cheyenne Spirit

3,33za 1 kos

  • Echinacea purpurea
  • trajnica
  • cvetovi v različnih sončnih odtenkih
  • priljubljena sorta
  • medovita rastlina
  • lahko jo uporabimo za rezano cvetje

Pakirano po 1 sadika!

Ni na zalogi

Šifra: TR-004 Kategorija: Oznake: , , ,

RASTLINA ZA DARILO OB PREVZEMU NA VRTNARIJI ALI NAKUPU NA VRTNARIJI NAD 50 €


Ameriški slamnik sorte “Cheyenne Spirit” oblikuje sončne odtenke cvetov, ki z barvami segajo od  škrlatne, prelivajoče se rdeče, intenzivno vijolične do svetlo rumene in svetlo oranžne. Vpadljive barve trdnih, velikih cvetov so v nasprotju z velikimi, rjavimi stožci tega sončnega cveta. Prav zaradi vsestranske in živahne igre barv cvetov je sorta zelo priljubljena med vrtičkarji in vrtnarji.

Z eno samo trajnico lahko ustvarite čudovit svet barv na svojem vrtu. Če rastlino kombiniramo z drugimi cvetočimi trajnicami, nastane velik spekter različnih cvetnih barv in oblik. Rastline te sorte ameriškega slamnika v višino zrastejo do 80 cm.

Tako kot ostale sorte, tudi ta cveti od julija do septembra. Rastlina je medonosna, tako bomo na njej našli številne čebele in čmrlje. Ameriški slamnik uspeva na ilovnatih, dobro odcednih vrtnih tleh. Ustrezajo mu sončne lege, ki so bogato pognojena z organsko snovjo.
Spomladi ameriški slamnik porežemo do tal. Sadimo ga lahko na cvetlične grede, v ozadje skalnjakov, cvetlična korita. Zardi svojih velikih in obstojnih cvetov se lahko uporablja tudi kot rezano cvetje v aranžmajih.

Barva cvetov

rdeča

Koliko letne

trajnice

Pakiranje

lonček p12

Višina rasti

visoka

Vrsta

ameriški slamnik

Morda vam bo prav tako všeč…